Бюлетините за евроизборите пристигнаха в Пазарджик. Секционните избирателни комисии в областта са 365, като в 105 ще има машинно гласуване

Написана от  Вторник, 21 Май 2019 16:24
ДНЕС бюлетините за предстоящите на 26 май избори за членове на Европейския парламент пристигнаха в област Пазарджик, 
съобщиха от пресцентъра на губернатора При засилена полицейска охрана, в присъствието на упълномощени представители на областния управител и на РИК-Пазарджик, бюлетините бяха транспортирани до Пазарджик. Те ще бъдат съхранявани в Областна администрация - Пазарджик до предоставянето им на общинските администрации по предварително изготвен график.
За областта бюлетините са 267 300, които ще бъдат разпределени на 12-те общини, съобразно броя на избирателите.
            Общият брой на секционните избирателни комисии в областта е 365, три от тях са подвижни - в общините Пазарджик, Батак и Сърница. В 105 секционни избирателни комисии на територията на всички общини в областта ще се проведе машинно гласуване. На 17 май Централната избирателна комисия проведе онлайн обучение за членовете на РИК- Пазарджик и представители на общините.
            Областна администрация предоставя на общините и всички останали изборни книжа и материали, необходими за произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси